De superkracht van muziek binnen de gezondheidszorg!

De zorg is veelomvattend. Er werken 1,4 miljoen mensen in de sector zorg en welzijn.  Voor hen en alle patiënten en cliënten kan muziek veel betekenen. In het Erasmus MC ziekenhuis wordt daarom al jaren  onderzoek gedaan naar muziek als medicijn. Een voorbeeld daarvan is MuziC, waar live muziek wordt gemaakt de ernstig zieken. Een moment van muziek dat veel betekent voor de patiënt maar ook voor de artsen en verpleging.

 

Jeannette Welp Zorg
Jeannette Welp Zorg
Jeannette Welp Zorg

De kracht van muziek en het effect op het brein 

In haar presentaties spreekt Jeannette op enthousiasmerende wijze de deelnemers bij over de kracht van muziek. Ook deelt zij de laatste inzichten uit de neurowetenschap hierover.

Ze geeft voorbeelden hoe bij patiënten of binnen het team muziek kan worden ingezet. De deelnemers gaan zelf aan de slag onder haar bezielende leiding en ervaren zo welke superkrachten muziek heeft en wat het effect is op hun brein. Kleine en grote gezelschappen doen veel kennis en inspiratie op tijdens de keynote van Jeannette, die garant staat voor veel humor, maar ook momenten van verstilling en ontroering.

 

In april 2023 nam Jeannette 950 verzuim case managers mee in een muzikale ervaring. De grote finale leverde Jeannette een staande ovatie op.

 

Wow, muziek maakt beweging, maar creëert een lach of een traan maar zeker verbinding! Ik ga dit toepassen, al is het maar met vingers op een bureau. Dank voor je les bij het RSC Congres.

Aletta Kok

Ik vond het een fantastische, verrassende bijdrage aan het RSC-congres! Zo mooi om mee te maken hoe je een complete zaal individuen in no-time synchroniseerde! Dank je wel voor de mooie inzichten. Ik wist dat muziek krachtig was, maar niet dat het zó werkte!

Bianca Mokkenstrom

Mooie lezing/training voor jou en je team.

 

Om zelf te ervaren wat muziek doet met jou en het team. Ook voor jou en je collega’s mogelijk. Meer weten? 

jeannettewelp

Op 15 juni 2022 kwamen 100 huisartsen, apothekers en medische specialisten bij elkaar voor een dag samenwerken aan slimme oplossingen. Jeannette verzorgde een muzikaal intermezzo om de creativiteit te stimuleren. 

Jeannette Welp, dankjewel voor jouw inzet en hoe je, met passie, de groep hebt voorzien van nieuwe energie. Opnieuw blijkt wel dat muziek verbindt. Het resultaat was een spetterende finale van de dag met geweldige performances van de teams. Fijn om met jou samen te mogen werken!

Marco van Geffen

Projectleider strategie, Jeroen Bosch Ziekenhuis